Paardrijden in de Achterhoek

Op vakantie met je paard naar de Achterhoek

De Achterhoek is een prachtig gebied om met je paard op vakantie te gaan. Bed en breakfast Het Bospaard heeft een luxe ruime kamer voor jou en fijne faciliteiten voor je paard. Je rijdt direct vanaf ons erf de zandpaden op.

Kom paardrijden of aangespannen rijden over de prachtige rustige zandpaden van de Achterhoek. Kies uit routes van verschillende lengtes of stippel zelf eenvoudig je route uit. Klaar met rijden? Voor je paard wordt goed gezorgd en we hebben een mooie slaapplaats in een stal, de paddock of in de wei.

Faciliteiten voor de paarden

Box B&B Het Bospaard

Boxen

Er zijn twee paardenboxen van elk 3 x 4 meter. Als bodembedekking ligt er standaard stro in de stallen. Tegen meerprijs zijn ook houtkrullen mogelijk.

Paddock

De paddock van 10 bij 10 meter is afgezet met een houten omheining met stroomdraad. Langs een deel van de paddock is een haag van meidoorn. Een met menggranulaat geprepareerde ondergrond zorgt dat de paarden droge voeten houden.

Weiland

Het weiland is afgezet met een houten omheining, meidoornhagen en stroomdraad.

Voer

De paarden krijgen hooi (of voordroog hooi) en krachtvoer (Havens Draversbrok). Het eigen voer van je paard meebrengen mag natuurlijk ook.

En verder

Er is een afsluitbare zadelkast voor je zadel en hoofdstel en een indoor poets/wasplaats met warm en koud stromend water. Als je wil mag je gebruik maken van onze buitenrijbaan. Deze is voorzien van een eb- en vloed bodem. Je trailer kan op onze parkeerplaats staan.

* Wij verhuren geen paarden *

Gezondheid van de paarden staat voorop

We nemen de verzorging en de gezondheid van jouw en onze paarden serieus.

  • Breng je het paspoort van je paard mee?
  • Wil je ons voor je aankomst op de hoogte stellen van bijzonderheden voor de verzorging en gezondheid van je paard waar wij rekening mee kunnen houden?
  • Je paard moet op de juiste wijze gevaccineerd zijn tegen influenza. De laatste enting mag maximaal 1 jaar voor aankomstdatum zijn.
  • Je paard moet regelmatig gecontroleerd worden op wormen en hier indien nodig tegen behandeld worden.
  • Hengsten zijn na overleg welkom.
  • En tot slot: mocht je paard onverhoopt niet fit zijn, laat deze dan thuis. We brengen alleen daadwerkelijk gemaakte overnachtingen van je paard in rekening.

Wat kost een overnachting voor je paard?

Prijs is per paard per nacht in stal, paddock of wei.
(Inclusief hooi en krachtvoer)
Voor één nacht €25,-
Bij meerdere nachten €20,-
Paardrijden in de Achterhoek

Naast buitenrijden zin in een training met je paard? Boek dan een dressuurles of een intensieve workout in de vorm van een training met cavaletti, pionnen of kleine hindernissen bij gediplomeerd instructeur en ZZ-L jurylid. Kijk voor meer informatie op: www.liesbastiaanse.nl