Op vakantie met je paard naar de Achterhoek

De Achterhoek is een prachtig gebied om met je paard op vakantie te gaan. Bed en breakfast Het Bospaard heeft een luxe ruime kamer voor jou en fijne faciliteiten voor je paard. Je rijdt direct vanaf ons erf de zandpaden op.

Kom paardrijden of aangespannen rijden over de prachtige rustige zandpaden van de Achterhoek. Kies uit routes van verschillende lengtes of stippel zelf eenvoudig je route uit. Klaar met rijden? Je paard afspoelen kan op de wasplaats en we hebben een mooie slaapplaats in een stal, de paddock of in de wei.

Voeren en uitmesten doe je zelf. Zo heb je alles zelf in de hand. Jij bepaalt hoe vaak en hoeveel voer je paard nodig heeft. Maar ook mag je zelf bepalen hoelang je paard in de stal, wei of paddock staat.

Faciliteiten voor de paarden

Box B&B Het Bospaard

Boxen

Er zijn twee ruime en lichte paardenboxen van elk 3 x 4 meter. Als bodembedekking ligt er stro in de stallen.

Paddock

De paddock van 10 bij 10 meter is afgezet met een houten omheining met stroomdraad. Langs een deel van de paddock is een haag van meidoorn. De paarden snoepen graag van de nieuwe scheuten. Een met menggranulaat geprepareerde ondergrond zorgt dat de paarden droge voeten houden.

Weiland

Geen strakke productie grasmat maar een wei met verschillende grassoorten door elkaar. De zode wordt licht bemest zodat er voldoende gras groeit maar het gras niet teveel suikers bevat.
Om de grasmat goed te houden en wormbesmetting te voorkomen haal je zelf de mest van je paard uit de wei.
Het weiland is afgezet met een houten omheining, meidoornhagen en stroomdraad en is het hele jaar door te gebruiken..

Voer

Je paarden krijgt bij ons goed ruwvoer. We hebben het jaar door hooi en in de wintermaanden kan je naast hooi ook kiezen voor voordroogkuil. Krachtvoer is niet inbegrepen en dat heeft een reden. Een paard voor een paar dagen ander krachtvoer geven is namelijk niet zo’n goed plan. Dat brengt zijn spijsvertering in de war. Vergeet dus niet zijn of haar eigen brokjes mee te nemen.

En verder

Er is een afsluitbare zadelkast voor je zadel en hoofdstel en een indoor poets/wasplaats met warm en koud stromend water. Als je wil mag je gebruik maken van onze buitenrijbaan. Deze is voorzien van een eb- en vloed bodem. Je trailer kan op onze parkeerplaats staan.

* Wij verhuren geen paarden *

Gezondheid van de paarden staat voorop

We nemen de gezondheid van jouw en onze paarden serieus.

  • Breng je het paspoort van je paard mee?
  • Wil je ons voor je aankomst op de hoogte stellen van bijzonderheden voor de verzorging en gezondheid van je paard waar wij rekening mee kunnen houden?
  • Je paard moet op de juiste wijze gevaccineerd zijn tegen influenza. De laatste enting mag maximaal 1 jaar voor aankomstdatum zijn.
  • Je paard moet regelmatig gecontroleerd worden op wormen en hier indien nodig tegen behandeld worden.
  • Hengsten zijn na overleg welkom.
  • En tot slot: mocht je paard onverhoopt niet fit zijn, laat deze dan thuis. We brengen alleen daadwerkelijk gemaakte overnachtingen van je paard in rekening.

Wat kost een overnachting voor je paard?

Prijs is per paard per nacht in stal, paddock of wei.
(Inclusief hooi en stro, exclusief krachtvoer)
Voor één nacht €30,-
Bij meerdere nachten €22,50,-
Paardrijden in de Achterhoek

Naast buitenrijden zin in een training met je paard? Boek dan een dressuurles of een intensieve workout in de vorm van een training met cavaletti, pionnen of kleine hindernissen bij gediplomeerd instructeur en voormalig ZZ-L jurylid. Kijk voor meer informatie op: www.liesbastiaanse.nl