Kloosterweg 5 Hengelo (gemeente Bronckhorst)   info@bospaard.nl     06-40954244  

Hengelo ('Hengel')


Hengelo, een dorp op het Achterhoekse platteland waar de tijd soms lijkt te hebben stil gestaan. Onder het dorp Hengelo vallen ook de buurtschappen Bekveld, Dunsborg, Gooi, Noordink, Varssel en een deel van buurtschap Veldhoek. Mooie boerderijen, landgoederen, natuurgebieden maar ook een dorpskern met een afwisselend aanbod aan winkels en restaurantjes.

Remigiuskerk

De prominente kerk in het dorp is een rijksmonument uit de 13e eeuw. Het huidige gebouw is een gotische pseudobasiliek met een grote toren. Het oudste deel van de kerk is het koor uit ca. 1400. Het schip en de toren dateren uit de tweede helft van de 15e eeuw.
De kerk is ook te bezichtigen. Klik HIER voor meer info over diensten en mogelijkheden om de kerk te bezichtigen.

Landgoed Zelle

Landgoed Zelle is een landgoed tussen de dorpen Hengelo en Ruurlo. Het landgoed van ongeveer 350 hectare bestaat uit een buitenplaats, het Huis 't Zelle met bijgebouwen, historische boerderijen, bos en landbouwgrond. Een deel van de gebouwen en het landschap is aangewezen als rijksmonument.


Wandelroute Varssel en landgoed 't Zelle

Wandeling landgoed 't ZelleEen route van bijna 7 km over landgoed 't Zelle. Wandelend rondom kasteel 't Zelle loop je over mooie bospaadjes en bruggetjes door een afwisselend landschap.

Zwembad Het Elderink

Het buitenzwembad in Hengelo wordt gerund en onderhouden door vrijwilligers en bedrijven die het zwembad een warm hart toedragen. Faciliteiten oa een wedstrijdbad, een peuterbad, een 65 meter lange glijbaan, overdekte en verwarmde kleedkamers en een mooie zonneweide met een beachvolleybalveld.
Meer info op hun Facebookpagina

Let op: in 2020 ivm corona alleen voor de abonnementshouders

Weekmarkt

In het centrum van Hengelo is er elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 18.00 uur markt. Het is een kleine markt met o.a. groente, fruit en vis

Tegelroute

Een wandelroute door Hengelo langs 11 fototegels. Op deze zwart-wit foto's staan afbeeldingen van hoe het er vroeger op die plaats uitzag.

Bron: oudheidkundige vereniging Hengelo Gelderland
Tegelroute Hengelo