Kloosterweg 5 Hengelo (gemeente Bronckhorst)   info@bospaard.nl     06-40954244  

Aan de wandel

Wandel je het erf van B&B Het Bospaard af dan kom je in het gebied dat bekend staat als 't Klooster of 't Kloosterbos. Een bosgebied met mooie afwisselende wandelpaden. Tegen de schemer kan je hier zomaar een ree tegenkomen.
Heb je zin in een lange(re) wandeling dan ga je verder naar landgoed 't Zand. Ook hier kan je struinen door een prachtig afwisselend bosgebied waar je ook zandvlaktes en kleine heuvels vindt.
't Klooster Hengelo Gld - B&B Het Bospaard
Op zoek naar een wandelkaart van de regio Achterhoek om zelf je route uit te stippelen? We hebben verschillende wandelkaarten op voorraad liggen. Meer informatie vind je HIER.

Pieterpad

Onze locatie ligt dichtbij de route van de bekendste langeafstand wandelroute van Nederland: het Pieterpad. Veel wandelaars hebben de route van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht inmiddels afgelegd.
Onderweg tussen Vorden en Zelhem (deel II etappe 1) sla je bij 't Hengelse Zand rechtsaf voor een comfortabele overnachting en een heerlijk ontbijt. Coordinaten waar je de route verlaat: 52.0413183, 6.3754750 Dit is 2 km bij ons vandaan.

PieterpadRoute van Pieterpad naar B&B Het Bospaard

't Zand en 't Klooster

Een wandeling van 15,6 km die je door het natuurgebied van 't Klooster en 't Zand leidt. Als je vanaf de Kloosterweg begint kom je ongeveer halverwege je wandeling langs het eigenlijke startpunt: eetcafé De Veldhoek. Een mooi moment voor een pauze. De route, de kaart en het GPS-bestand kan je downloaden op de site van Mooi Achterhoek. In onze informatiemap hebben we een kopie van de route voor je klaarliggen.

Route van Mooi Achterhoek - B&B Het Bospaard

Markepad*

Een afwisselende wandeling van 5,5 km, gemarkeerd met rode pijlen, loopt langs smalle (bos)paadjes, verschillende weilanden van melkveeproefbedrijf De Marke en visvijver de Markerplas.

De start is eigenlijk bij Restaurant 't Olde Schot maar vanaf de Kloosterweg rechtsaf de Heideweg oplopen kom je aan het einde van de Heideweg vanzelf op de route terecht.

*Honden mogen niet mee op deze wandeling en de paden zijn ongeschikt voor kinderwagens.
Let op: af en toe erg avontuurlijk met hoog gras en takken. Lange broek is handig.

Achterhoekse Wandelvierdaagse

Vanuit het centrum van Doetinchem wandel je door de Achterhoek heen. De afstanden zijn 12, 20, 30 en 40 km. Je kan 4 dagen wandelen, maar 1 of enkele dagen kan ook.
De Achterhoekse Wandel vierdaagse

Meer wandelingen vind je op www.achterhoek.nl

Ezelstal de Edelingen

Een mooie wandeling maken met een ezel of een alpaca? Dat kan bij Ezelstal de Edelingen in Zelhem. Je kan een paar uur, maar ook een paar dagen op stap gaan.

Trage tochten in de Achterhoek

Rob Wolfs heeft heel veel mooie routes uitgezet die voornamelijk over onverharde wegen gaan. Hij noemt ze om die reden 'trage tochten'. Je kan ze vinden op zijn eigen site Wolfswandelplan.nl of via de site wandelzoekpagina.nl

Hieronder een kleine selectie van wandelingen in de buurt van Het Bospaard. Klik op de link om een routebeschrijving en GPS-bestand te downloaden.