buitenrit Achterhoek

Ruiterroute 14 km Achterhoek bij Hengelo en Zelhem

Langs buurtschap Dunsborg, landgoed ’t Zand, de Pinsel en ’t Kloosterbos

Een ruiterroute door het buitengebied van Hengelo Gld en Zelhem in de Achterhoek. Deze route van 14 km begint voor gasten van B&B Het Bospaard vanaf het erf.

Het is vlak terrein en de route is zeer geschikt voor zowel ruiters als menners. Je rijdt een deel van de route door het buurtschap Dunsborg. Vervolgens gaat de route ook over landgoed ’t Zand, de Pinsel en door ’t Kloosterbos. Op een klein stukje na, dat is verharde weg, gaat de hele route over mooie brede zandpaden. Het zijn rustige wegen waar je doorgaans erg weinig verkeer tegen komt.
Een deel van de route gaat langs meer open landschap van de Achterhoek. Het andere deel daarentegen gaat door bosgebied van landgoed ’t Zand en het Kloosterbos.

Er is geen vergunning nodig en de route is niet met paaltjes uitgezet. Onderweg kom je geen hekken en vee roosters tegen.

Voor gasten van de B&B hebben we een GPX bestand waarmee je de route makkelijk op bijvoorbeeld je telefoon kan volgen.


Rijd je liever een iets kortere ruiterroute door het buitengebied van Hengelo (Gelderland) en Zelhem in de Achterhoek? Dan is deze ruiterroute van 11 kilometer door het Kloosterbos en over landgoed ’t Zand wellicht wat voor je.

Tips voor navigatie te paard: je route uitstippelen en navigeren tijdens je buitenrit
Overnachten bij B&B Het Bospaard