buitenrit Achterhoek

Ruiterroute 14 km Achterhoek bij Hengelo en Zelhem

Langs buurtschap Dunsborg, landgoed ’t Zand, de Pinsel en ’t Kloosterbos

Een ruiterroute door het buitengebied van Hengelo Gld en Zelhem in de Achterhoek. Deze route van 14 km begint voor gasten van B&B Het Bospaard vanaf het erf. Er is ook een kaart en routebeschrijving van deze ruiterroute vanaf een parkeerplaats die aan de route ligt.

Het is vlak terreinen de route is zeer geschikt voor zowel ruiters als menners. Je rijdt een deel van de route door het buurtschap Dunsborg. Vervolgens gaat de route ook over landgoed ’t Zand, de Pinsel en door ’t Kloosterbos. Op een klein stukje na, dat is verharde weg, gaat de hele route over mooie brede zandpaden. Het zijn rustige wegen waar je doorgaans erg weinig verkeer tegen komt.
Een deel van de route gaat langs meer open landschap van de Achterhoek. Het andere deel daarentegen gaat door bosgebied van landgoed ’t Zand en het Kloosterbos.

Er is geen vergunning nodig en de route is niet met paaltjes uitgezet. Onderweg kom je geen hekken en vee roosters tegen.

Vanaf B&B Het Bospaard: ruiterroute met kaart en GPX bestand

Download file: Ruiterroute 14 km (Dunsborg, Zand, Pinsel).gpx

Starten vanaf parkeerplaats

Je kan deze buitenrit ook starten vanaf een parkeerplaats die aan de route ligt. Deze parkeerplaats vind je aankomend vanaf de Rijnweg in Hengelo Gld op de kruising met de Venneweg en de Jachtweg (beide zandwegen). Coördinaten voor Google Maps: 52.043623,6.369670. De route start in de richting van de Venneweg het bos in.

Vanaf parkeerplaats: ruiterroute met kaart en GPX bestand

Download file: Ruiterroute 14 km (Dunsborg, Zand, Pinsel) parkeerplaats Venneweg Rijnweg.gpx

Op zoek naar een iets kortere ruiterroute door het buitengebied van Hengelo (Gelderland) en Zelhem in de Achterhoek? Dan is deze ruiterroute van 11 kilometer door het Kloosterbos en over landgoed ’t Zand wellicht wat voor je.

Tips voor navigatie te paard: je route uitstippelen en navigeren tijdens je buitenrit