Paardrijden in de Achterhoek

Ruiterroute 11,7 km ’t Zand en ’t Klooster in Hengelo

Door het Kloosterbos en over landgoed ’t Zand

Heerlijk rijden door de prachtige Achterhoek met deze ruiterroute van bijna 12 kilometer over landgoed ’t Zand in Hengelo. Deze route van ruim 11 km start voor gasten van B&B Het Bospaard vanaf het erf. Er is ook een kaart en routebeschrijving vanaf een parkeerplaats aan de route.

Het is vlak terrein en de route is zeer geschikt voor zowel ruiters als menners. De route loopt bijna geheel over brede zandwegen door het bos, geen mulle zandpaden dus. Je rijdt over landgoed ’t Zand en door bosgebied ‘t Klooster. Het zijn rustige wegen waar je doorgaans erg weinig verkeer tegen komt.

Er is geen vergunning nodig en de route is niet met paaltjes uitgezet. Onderweg kom je geen hekken en vee roosters tegen.

Vanaf B&B Het Bospaard: kaart en GPX-bestand

Download file: Ruiterroute 11,7 km 't Klooster en 't Zand.gpx
 buitenrit Achterhoek

Ruiterroute starten vanaf parkeerplaats ’t Zand in Hengelo

Je kan deze buitenrit ook starten vanaf een parkeerplaats die aan de route ligt. Deze parkeerplaats vind je aankomend vanaf de Rijnweg in Hengelo Gld op de kruising met de Venneweg en de Jachtweg (zijn beide zandwegen). Coördinaten voor Google Maps: 52.043623,6.369670. Je kan vanaf hier de route het beste met de klok mee rijden. Hier onder vind je een kaart en een GPX-bestand van de route.

Ruiterroute met kaart en GPX bestand

Download file: Ruiterroute 11,7 km 't Klooster en 't Zand - Parkeerplaats Venneweg_Rijnweg.gpx

Tips voor navigatie te paard: je route uitstippelen en navigeren tijdens je buitenrit

Overnachten bij B&B Het Bospaard