Toeristische informatie Hengelo en de Achterhoek

Toeristische informatie van de Achterhoek en de omgeving van Hengelo Gelderland in het bijzonder. Tips voor restaurants, voor evenementen maar ook voor routes om te wandelen, fietsen en paard te rijden.

Zoek je een restaurant in de buurt van de B&B? Bijvoorbeeld in Hengelo, Zelhem, Ruurlo of Vorden? Hier vind je een kleine selectie van restaurants.


Hier vind je tips voor mooie wandelroutes door de Achterhoek. Er is informatie over de afstand, de locatie en over eventuele bijzonderheden.


We hebben een aantal prachtige fietsroutes door de Achterhoek verzameld. Ook vind je hier tips hoe je eenvoudig zelf een route uit kan stippelen.


Vele schatten zijn er in de Achterhoek verborgen. Kastelen, mooie dorpen, oude steden en bijzondere musea. Hier zijn de tips om erop uit te gaan.


De Achterhoek staat bekend om zijn vele gezellige festivals, feesten en evenementen. We hebben een aantal van deze leuke evenementen verzameld.

Wandelroute Landgoed Zelle

Met je paard de paden op en de lanen in! Hier vind je een aantal mooie routes van verschillende afstanden. Daarnaast ook tips voor evenementen.

Paardrijden in de Achterhoek

Op de site van Achterhoek toerisme kan je ook toeristische informatie van Hengelo en de Achterhoek vinden.