Biologische Reine Claude Pruimenjam te koop

Biologische Reine Claude pruimenjam

Update juli 2022: helaas hebben de pruimenbomen in het vroege voorjaar veel last gehad van nachtvorst. Daardoor viel de oogst dit jaar tegen. Jammer genoeg geen verkoop dus van pruimenjam dit jaar.

Reine Claude

Een van de eerste pruimenbomen die mijn vader aan de Kloosterweg plantte was een Reine Claude. Dol als hij was op pruimen, wist hij goed welke de lekkerste zijn. De Reine Claude is een oud pruimenras. met heerlijke zoete en sappige pruimen. De pruimen zijn erg groot en groen-geel van kleur. Op de fruitschaal blijven ze niet erg lang goed, daarom moet je ze na het plukken opeten of meteen verwerken. Erg geschikt dus om er lekkere jam van te maken.

Biologische pruimenjam

We hebben een grote hoogstamboom die elk jaar vele kilo’s pruimen geeft. We vertroetelen de boom natuurlijk maar dan alleen met met compost, oude stalmest en voldoende water. We gebruiken op ons erf geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.
Het recept is eenvoudig: heel veel ontpitte en ontvelde pruimen met wat suiker erbij. Puur natuur dus. Een eerlijk en heerlijk product waar we trots op zijn. We serveren de pruimenjam ook bij het ontbijt voor ons gasten van onze bed en breakfast.

Biologische pruimenjam Reine Claude

Biologische pruimenjam te koop

Omdat wij en onze gasten van de B&B deze voorraad niet altijd op krijgen, verkopen we ze af en toe. Een potje kost €3,50. Als je belangstelling hebt, neem dan even contact met ons op. We kunnen je dan laten weten of we voldoende voorraad hebben. Op afspraak zijn ze bij ons af te halen. Betalen kan contant of met een tikkie (betaalverzoek).