Geocaching in de Achterhoek

Geocaching route in de Achterhoek

Sinds kort is er een nieuwe geocaching route in de Achterhoek bijgekomen. Nog niet zo lang geleden wist ik niet wat geocaching (spreek uit: djio-kesjing) was. Tot er een vriendelijke meneer kwam vragen of hij een geocache op ons terrein mocht plaatsen. En zo geschiedde. Er ging een hele nieuwe wereld voor ons open. ‘Onze’ cache (schat) maakt onderdeel uit van een route waarbij je onderweg door het oplossen van wiskundevraagstukken een mooie route door de omgeving van Hengelo maakt.

Wat is geocaching?

Geocaching is een spel waarbij je met behulp van een GPS of telefoon op zoek gaat naar een door iemand anders verstopte schat. Die schat kan van alles zijn, variërend van een klein buisje tot een kistje of nog groter. Er zijn verschillende soorten geocaches waarbij ook de manier waardoor je aanwijzingen vindt kan variëren.

Geocaching in de Achterhoek

Zo vind je een geocache in de Achterhoek

Met de app Geocaching kan je eenvoudig op zoek gaan naar schatten in je eigen omgeving. Je kan kiezen voor een gratis account of een premium account waarbij je de beschikking krijgt tot meer functionaliteiten en geocaches. Onze cache is trouwens onderdeel van een premium geocache. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over geocaching? Kijk dan eens op de officiële wereldwijde website Geocaching.com of de Nederlandse website Geocaching.nl.

Geocachers te gast bij B&B Het Bospaard

Inmiddels hebben we ook de eerste gasten mogen ontvangen die een paar dagen komen speuren in de Achterhoek. Zij waren heel lovend over de route en de omgeving. Heel leuk om het enthousiasme te zien voor deze moderne versie van de jacht naar een schat. Het werkt aanstekelijk. Het heeft mij in ieder geval geprikkeld om de app Geocaching te downloaden. Toch ook maar eens op zoek gaan naar die Achterhoekse schatten. Doe je ook mee?