Kasteel Vorden in de Achterhoek

Fietsroute Vorden Achtkastelenroute 47 km

De Achtkastelenroute is een prachtige historische fietsroute langs acht kastelen in en rondom het Achterhoekse dorp Vorden. De kastelen waar je langs fietst zijn Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras. Van deze kastelen zijn Kasteel Vorden, de tuinen van Huis de Wiersse en de Wildenborch beperkt opengesteld voor bezoek.

De Achtkastelenroute zelf is 34 kilometer lang en bestaat al sinds 1913. De route is duidelijk bewegwijzerd met kenmerkende gele zeskantige bordjes. Je rijdt de Achtkastelenroute met de klok mee.

Knooppunt 63 van fietsknooppunten Achterhoek is het dichtstbijzijnde punt om vanaf Het Bospaard op de route te komen. Je komt daar door vanaf Het Stapelbroek linksaf de Lindenseweg op te rijden. We hebben een mooie route uitgestippeld zodat je vanaf de B&B de Achtkastelenroute fietst. De totale afstand van deze route is 47,5 kilometer.

De kaart van de Achtkastelenroute met als startpunt de B&B vind je hieronder. Download het GPX bestand (link onder kaart) om eenvoudig de route te volgen.

Download file: Achtkastelenroute (Vorden) vanaf B&B Het Bospaard.gpx

De website achterommetjes.nl heeft leuke filmpjes van de kastelen op hun site staan. Als je bij de kastelen de QR code scant die op het bordje voor het kasteel staat, zie je een kort filmpje over het betreffende kasteel.