Kasteel Vorden in de Achterhoek

Fietsroute Vorden Achtkastelenroute 50 km

De Achtkastelenroute is een prachtige historische fietsroute langs acht kastelen in en rondom het Achterhoekse dorp Vorden. De kastelen waar je langs fietst zijn Hackfort, Den Bramel, De Wildenborch, De Wiersse, Het Onstein, De Kieftkamp, Vorden en Suideras. Van deze kastelen zijn Kasteel Vorden, de tuinen van Huis de Wiersse en de Wildenborch beperkt opengesteld voor bezoek.

De Achtkastelenroute zelf is 34 kilometer lang en bestaat al sinds 1913. De route is duidelijk bewegwijzerd met kenmerkende gele zeskantige bordjes. Je rijdt de Achtkastelenroute met de klok mee.

Knooppunt 62 van fietsknooppunten Achterhoek is het dichtstbijzijnde knooppunt om vanaf B&B Het Bospaard op de Achtkastelenroute te komen. Je komt daar door vanaf de B&B richting knooppunt 55 te fietsen. Dat is richting Hengelo. Daarna naar knooppunt 62 en door richting knooppunt 93. Een paar honderd meter na knooppunt 62, op de Lindeseweg, rijd je op de Achtkastelenroute. Deze route met de kenmerkende zeshoekige gele bordjes volg je tot knooppunt 64. Daar rijd je naar knooppunt 67 en vervolgens naar 72. Onderweg naar knooppunt 55 kom je dan weer terug bij B&B Het Bospaard. De totale afstand van deze route is ongeveer 50 kilometer.


De website achterommetjes.nl heeft leuke filmpjes van de kastelen op hun site staan. Als je bij de kastelen de QR code scant die op het bordje voor het kasteel staat, zie je een kort filmpje over het betreffende kasteel.