hamove wegrace varsselring hengelo

Motorrace Varsselring Hengelo Gelderland

De motorrace op de Varsselring in Hengelo Gelderland is een jaarlijks terugkerend motorevenement. Het trekt duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland naar de Achterhoek toe. Het is een weekend vol trainingen en wedstrijden van verschillende raceklassen.

De Hengelose Auto en Motorvereniging (HAMOVE) organiseert naast deze wedstrijden ook andere evenementen: offroadtouring en klassiek.

Motorraces

In Hengelo werden er net na de oorlog al motorcrosswedstrijden gehouden. Tot het eind van de jaren ’80 was dat op het Hengelse Zand. Vanaf 1967 waren er wegraces op het circuit bij de molen in Varssel. In de beginjaren waren dat alleen nationale wedstrijden, maar tegenwoordig zijn er ook internationale wedstrijden.

In de buurt overnachten

De Kloosterbocht en de Boschbocht van de Varsselring (respectievelijk nr 7 en 11 op de kaart hieronder) liggen enkele honderden meters van B&B Het Bospaard vandaan. Bezoek je de motorrace op de Varsselring in Hengelo Gelderland en zoek je een plek om te overnachten? Zoals je van een goede B&B mag verwachten hebben we een comfortabele kamer met goede bedden en een uitgebreid ontbijt voor je. Na het ontbijt loop je met je toegangskaart zo naar het circuit toe.
Parkeren kan op ons eigen terrein.

Overzichtskaart van de Varsselring. Bron: Quintinohthree