Hengelo Gelderland, gemeente Bronckhorst

Hengelo is een dorp op het platteland van de Achterhoek in de provincie Gelderland. De tijd lijkt op sommige plekjes te hebben stil gestaan.

Hengelo heeft mooie boerderijen, landgoederen, natuurgebieden maar ook een centrum met leuke winkels en gezellige restaurants. Onder het dorp Hengelo vallen ook verschillende buurtschappen zoals Bekveld, Dunsborg, Noordink en Varssel.

Remigiuskerk

De prominente kerk in het dorp is een rijksmonument uit de 13e eeuw. Het huidige gebouw is een gotische pseudobasiliek met een grote toren. Het oudste deel van de kerk is het koor uit ca. 1400. Het schip en de toren dateren uit de tweede helft van de 15e eeuw.
De kerk is in gebruik voor diensten maar is ook te bezichtigen. Op de site van de kerk vind je info over diensten en mogelijkheden om de kerk te bezichtigen.


Landgoed Zelle

Landgoed Zelle is een landgoed tussen de dorpen Hengelo en Ruurlo. Het landgoed van ongeveer 350 hectare bestaat uit Huis ’t Zelle met bijgebouwen, historische boerderijen maar ook veel bos en landbouwgrond. Een deel van de gebouwen en het landschap is aangewezen als rijksmonument.


Kloosterbos

B&B Het bospaard ligt aan de rand van het Kloosterbos. Een heerlijk bos voor een wandeling vanaf het erf van de B&B. Een korte wandelroute van 4 kilometer langs smalle bospaadjes, brede zandwegen en over weiland hebben we voor je uitgezet.

Kloosterbos Hengelo

Zwembad Het Elderink

Het buitenzwembad in Hengelo wordt gerund en onderhouden door vrijwilligers en bedrijven die het zwembad financieel ondersteunen. Faciliteiten zijn bijvoorbeeld een wedstrijdbad, een peuterbad en overdekte en verwarmde kleedkamers. Bovendien is er een 65 meter lange glijbaan en een mooie zonneweide met een beachvolleybalveld.
Meer info op hun Facebookpagina


Weekmarkt

In het centrum van Hengelo is er elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 18.00 uur markt. Het is een kleine markt met o.a. groente, fruit en vis.


Tegelroute Hengelo

Fototegelroute Hengelo

Een bijzondere wandelroute dwars door Hengelo heen. Je loopt namelijk langs 17 fototegels die op historische locaties liggen. Op de tegels staan zwart-wit foto’s met afbeeldingen van hoe het er vroeger op die plaats uitzag.

Ook in Vorden, Hummelo en Zelhem zijn inmiddels vergelijkbare routes te vinden. Meer informatie vind je op de website Tegelroute Bronckhorst.


Evenementen

Het hele jaar door zijn er veel verschillende evenementen in de omgeving van Hengelo en de Achterhoek. Van kermis tot zomerfeest en van wandelvierdaagse tot festival. Onder het kopje EVENEMENTEN vind je meer informatie.

hamove wegrace varsselring hengelo
Landgoed Zelle Varssel

Golfen in de Achterhoek

Ben je op zoek naar een mooie golfbaan én een overnachting voor paar dagen golfen in de Achterhoek? In het prachtige landschap van de Achterhoek …
Lees meer