Route Pieterpad etappe Vorden-Zelhem naar B&B

Onze B&B ligt dichtbij het Pieterpad wanneer je op de etappe tussen Vorden en Zelhem wandelt. Dit is etappe 1 van deel II.

Kortste route

De kortste route van het Pieterpad naar onze B&B is bijna 2 kilometer. Je verlaat het Pieterpad wanneer deze de Venneweg in Hengelo kruist. De coördinaten zijn 52.0413183, 6.3754750 (bij START op de kaart hieronder).

Van Noord naar Zuid: Vorden naar Zelhem

Kom je vanaf Vorden en loop je richting Zelhem dan sla je bij de Venneweg rechtsaf. Dit is 10,8 kilometer na de start van de etappe in Vorden.

Van Zuid naar Noord: Zelhem naar Vorden

Kom je vanaf Zelhem en loop je richting Vorden dan sla je bij de Venneweg linksaf. Dit is 6 kilometer na de start van de etappe in Zelhem.

Blijf de Venneweg steeds rechtdoor volgen. Deze kruist de Rijnweg en gaat dan over in een verharde weg. Daarna kruist de Venneweg de Roessinkweg / Antinkweg. Sla dan na 100 meter linksaf de Kloosterweg in en blijf deze volgen. Nadat je het bos bent uitgekomen, loop je rechtdoor op B&B Het Bospaard af.

Download file: Route van Pieterpad etappe Vorden Zelhem naar Het Bospaard.gpx

Iets langere route naar de B&B over onverharde wegen

Een alternatief van de kortste route is een iets langere route die helemaal over onverharde wegen en grotendeels door het bos gaat. Deze route is 2,8 kilometer lang.
Loop je van Noord naar Zuid dan kan je ook het volgende doen: de heenweg naar de B&B de kortste route wandelen zoals hierboven beschreven. Terug naar het Pieterpad wandel je dan de langere route. Je slaat hiermee 1,5 kilometer van de eigenlijke route over.

Routebeschrijving langere route

Vanaf de B&B loop je richting het bos. Loop schuin rechts het bos in en neem het pad dat met een boomstam is afgezet. Blijf steeds rechtdoor lopen. Als je de Rijnweg (verharde weg) overgestoken bent, ga je na ongeveer 100 meter net voor de sloot schuin rechts een pad in. Blijf dit volgen, je loopt evenwijdig aan het pad waar je op liep. Na ongeveer 100 meter kom je weer op het pad terug.
Dit pad maakt een bocht naar links, direct daarna sla je rechtsaf. Blijf dit pad volgen, ook als het pad een bocht naar links maakt. Aan het einde ga je rechtsaf en zit je weer op het Pieterpad richting Zelhem. Let op: Als je het Pieterpad richting Vorden wil volgen moet je een klein stukje daarvoor linksaf slaan.

Hieronder vind je een kaartje en een GPX bestand van de langere route. Bij START is B&B Het Bospaard.

Download file: Route van Het Bospaard naar Pieterpad richting Zelhem.gpx

Hulp nodig bij de route? We helpen je graag.