Kasteel Vorden in de Achterhoek

Vorden, dorp in de Achterhoek omringt door kastelen

Het bekendst is het dorp in de Achterhoek vanwege de acht kastelen die het telt, waarmee Vorden een van de meest kastelen-rijke dorpen van Nederland is. Huis Vorden staat aan de rand van het dorp, de andere zeven staan er in een kring omheen.

Daarnaast heeft Vorden een erg gezellig centrum met vele winkels en leuke terrasjes. Heel geschikt om er tijdens een fietsroute even te pauzeren.

Kasteel Vorden

Een nog bewoond en authentiek ingericht kasteel dat je tegen vergoeding kan bezoeken. Het kasteel, waar in 1315 voor het eerst melding van wordt gemaakt, ligt aan de rand van het dorp. Het heeft door de jaren heen verschillende functie gehad en is nu in handen van particulieren. Kasteel Vorden is een van de kastelen waar je langskomt als je de Achtkastelenroute door de Achterhoek fietst.

Landgoed Hackfort

Het kleinschalige landgoed omvat een kasteel, een watermolen, een authentiek koetshuis, boerderijen en boomgaarden. Het is een prachtig gebied waar je een mooie wandeling kan maken.

Tuinen van de Wiersse

Bij de rijksbeschermde historische buitenplaats De Wiersse in Vorden liggen prachtige tuinen. De tuinen zijn onderdeel van het eeuwen oude landgoed en ze worden een paar keer per jaar opengesteld voor publiek.

Achtkastelenroute

Een historische fietsroute van 34 km die langs alle kastelen komt die in en rondom Vorden liggen. Meer informatie en een GPX bestand van de route vind je hier: Achtkastelenroute Vorden

Zwembad Vorden: In de Dennen

Vorden heeft een buitenzwembad: In de Dennen. Het zwembad heeft uitgebreide faciliteiten zoals 3 baden, een glijbaan en een midget- en jeu de Boulesbaan.

Weekmarkt

Vrijdagochtend is er in het centrum van Vorden een weekmarkt met o.a. viskramen, bakkerskramen, kledingkramen en stofverkopers.