Markepad Hengelo Gelderland

Gemarkeerde wandelroute Achterhoek

Markepad in Zelhem en Hengelo Gelderland

Het Markepad is een gemarkeerde wandelroute in de Achterhoek van iets meer dan 5 kilometer door het buitengebied van Hengelo Gelderland en Zelhem. Deze afwisselende wandeling loopt via smalle (bos)paadjes, zandwegen en langs sloten. Je loopt ook over weilanden van melkveeproefbedrijf De Marke en langs visvijver de Markerplas. De hele route is duidelijk aangegeven met witte bordjes met rode pijlen.

De start is bij Restaurant ’t Olde Schot aan de Varsselsestraat 11 in Zelhem.

De route komt dicht langs de B&B. Gasten van B&B Het Bospaard kunnen daarom eenvoudig naar de route lopen door voor het bos rechtsaf de Heideweg op te lopen. Dan kom je vanzelf op de route terecht. Aan het einde van de Heideweg zie je dan het eerste bordje. Je moet daar linksaf de Groenendaalseweg op. De totale wandelroute van het Markepad vanaf de B&B is 6,7 km. Het restaurant vind je nu halverwege je route. Een prima plek voor een pauze met een hapje en een drankje.

LET OP: *Honden mogen niet mee en de paden zijn ongeschikt voor kinderwagens. De paden zijn af en toe erg avontuurlijk met hoog gras en takken. Een lange broek is daarom handig.

Download file: Wandelroute 6,5 km Markepad Hengelo.gpx
Een van de smalle paadjes die je onderweg tegenkomt

Een wandeling van ongeveer dezelfde lengte is de 6,5 kilometer lange wandelroute over landgoed Zelle in Varssel.