Wandelroute Landgoed Zelle

Wandelroute 6,5 km over Landgoed Zelle in Varssel

Absoluut een aanrader deze wandelroute over Landgoed Zelle in Varssel. Je wandelt over mooie wandelpaden door een steeds wisselend landschap.

De route is ongeveer 6,5 kilometer lang. De route gaat door bos en meer open landschap. Maar ook langs oude boerderijen, langs lange bomenlanen en mooie watertjes.

Bijzonder zijn de verschillende kleine bruggetjes waar je overheen loopt om makkelijk over sloten en hoogteverschillen te lopen. De route is daarom minder geschikt voor de wandelwagen en ongeschikt voor een scootmobiel. Het startpunt is dichtbij Huize ’t Zelle. Dat is een karakteristiek landhuis met een gracht om de gebouwen heen.

Landgoed Zelle

Landgoed Zelle ligt in het buurtschap Varssel tussen Hengelo Gelderland en Ruurlo. Het is ongeveer 350 hectare groot waarvan een grootste deel bos en cultuurgrond is. Een deel van de gebouwen, waaronder Huize ’t Zelle is aangewezen als rijksmonument. Het is een bijzonder en mooi gebied.

Ik nam de fiets om de paar kilometer vanaf ons huis naar het startpunt te overbruggen. Dat startpunt is op de kruising van de Ruurloseweg en de Zelledijk. Je kan daar je auto of fiets parkeren voor de witte hekken. De wandeling begint ook in de richting van die witte hekken. Vergeet niet bij de start van je wandeling even achterom te kijken en in de richting van Huize ’t Zelle te lopen.

  • Startpunt: Kruising van de Ruurloseweg met de Zelledijk in Varssel
  • Lengte: 6,5 kilometer
  • Bijzonderheden: Hond kan mee, niet geschikt voor kinderwagen of scootmobiel

Geniet even mee van een korte sfeerimpressie van deze wandelroute over Landgoed Zelle


Kaart en GPX bestand van de wandelroute

Download file: Wandelroute 6,6 km Varssel rondje Zelle.gpx

Heb je zin in een langere wandeling die ook over landgoed ’t Zelle gaat? We hebben een wandelroute van 15 kilometer uitgezet die niet alleen over het landgoed maar ook over de golfbaan gaat. De route begint en eindigt bij B&B Het Bospaard.