BB Het Bospaard in de sneeuw

Sneeuw zorgt voor sneeuwpret in de Achterhoek

Februari 2021
Grote hoeveelheden sneeuw zorgde voor ontzettend veel sneeuwpret in de Achterhoek. Sleeën, schaatsen maar ook zelfs skiën en langlaufen, het was allemaal mogelijk nadat er een dik pak sneeuw was gevallen. En dat gebeurt natuurlijk niet ieder jaar in Nederland. Onze gasten werden getrakteerd op een prachtig sneeuwlandschap. Zelf trokken we er ook veel op uit: met tractoren en sleetjes maar ook wandelend en met de paarden. Want als het er dan ligt moet je er natuurlijk van genieten.

Door de verse sneeuw gingen we op pad met twee trekkers met de sleetjes erachter. De twee oude besjes, een Deutz D40 uit 1963 en een Deutz 4005 uit 1966, hadden er geen enkele moeite mee om door de sneeuwduinen van soms een halve meter te komen. Een warme kop chocomelk was een welkome traktatie bij thuiskomst.

De sneeuw leverde niet alleen veel pret maar ook erg mooie plaatje op. De paarden konden met speciaal beslag veilig zonder glijden door de sneeuw lopen. Met hun zachte gesnuif lieten ze merken net als wij ook erg te genieten van deze bijzondere omstandigheden. Winterwonderland op zijn aller mooist.

Paarden in de sneeuw bij Bed en breakfast het Bospaard

Niet alleen zorgde de sneeuw voor veel sneeuwpret in de Achterhoek. Soms was de vele sneeuw ook lastig. De harde oostenwind had de poeder sneeuw namelijk in sneeuwduinen van soms een halve meter hoog bij elkaar geblazen. Daardoor kon je er met de auto niet meer overheen rijden. De buurjongen maakte met zijn tractor heel vakkundig de weg weer goed begaanbaar voor iedereen.