walnootolie te koop

Net geperst: walnootolie te koop

Walnootolie te koop, een fles van 250 ml kost €9,-.

Ophalen van de walnootolie kan na het maken van een afspraak, we zetten het dan coronaproof voor je klaar (contactgegevens). Betaling kan contant of (contactloos) via een betaalverzoek.

Op het erf van B&B Het Bospaard staan twee grote oude walnotenbomen. In de zomer zorgen ze voor verkoeling en schaduw en in de herfst geven ze heerlijke walnoten.

walnootolie te koop

Na de walnotenoogst in september en oktober worden alle noten zorgvuldig geselecteerd en een paar maanden gedroogd. De noten worden daarna professioneel geperst. Walnootolie kan je de keuken in veel verschillende gerechten gebruiken. Het smaakt niet alleen lekker, het ruikt ook heerlijk.


Eigen gemaakte en biologische producten

Behalve walnootolie komen er nog meer producten van ons erf: eieren, sap en jam. Niet te koop zoals de walnootolie, maar gemaakt voor op de ontbijttafel van gasten van de B&B.

Biologische eieren van eigen Barnevelder hennen

Een koppeltje Barnevelder hennen scharrelt dagelijks over het terrein van de B&B. Ze scharrelen een deel van hun rantsoen zelf bij elkaar, aangevuld met biologisch voer. Vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst leggen ze bijna dagelijks een eitje.

Eigen gemaakte en biologische fruitsappen

In de boomgaard kweken we appels en peren en daar komt alleen natuurlijke mest aan te pas. Puur natuur dus en erg lekker. Van het fruit maken we bijvoorbeeld sap, zonder verdere toevoegingen. Het korte filmpje hieronder is een registratie van de pluk van het fruit. Na het plukken wordt het fruit geselecteerd. De verschillende soorten appels en peren worden in bepaalde verhoudingen tot sap geperst. Het sap blijft door het productieproces en de speciale verpakking langer houdbaar en heerlijk van smaak.

Eigen gemaakte en biologische jam

Pruimen en bramen, allemaal zelf en puur natuur gekweekt, gaan in de jam. Pruimen zijn er in twee soorten: Reine Victoria en Reine Claude. Zolang de voorraad strekt serveren we dus bij het ontbijt zelfgemaakte en biologische bramenjam en pruimenjam.

Tomaatjes bij het ontbijt

In het seizoen hebben we verschillende soorten tomatenplanten in de tuin. Zodra de oogst begint staan ook die op het ontbijtmenu erbij.