Ruurlo: mooi dorp met prachtig kasteel en veel bos

Een prachtig gerenoveerd kasteel, mooi bos, een historisch doolhof en een gezellig centrum zijn mooie plekjes in Ruurlo. Ruurlo hoort bij gemeente Berkelland is een dorp met mooie historische plekken. Het dorp ligt op fietsafstand van de B&B, de afstand is namelijk iets meer dan 10 kilometer. De route er naartoe is al prachtig met onderweg veel groen en mooie paden om over te fietsen. Dus pak je fiets of trek je wandelschoenen aan en trek er bijvoorbeeld op uit richting het bos en het kasteel van Ruurlo.

Kasteel

Na de recente verbouwingen is het eeuwenoude kasteel van Ruurlo weer een prachtig plaatje om te zien. In het kasteel is nu een museum gevestigd maar ook het park erom heen is mooi en daardoor zeker een wandeling waard.

Doolhof Ruurlo

Het doolhof uit 1890 dat qua oppervlakte de grootste van Nederland is, ligt dicht in de buurt van het kasteel. Met zijn brede paden en hoge hagen is het doolhof een mooie belevenis voor jong en oud.

Doolhof Ruurlo

Zwembad De Meene

Het is een verwarmd buitenzwembad met een waterglijbaan, trampolines, mooie zonneweide en verwarmde kleedkamers en kantine.


Wandelen in Ruurlo: Laarzenpad

Zes kilometer wandelen door het Achterhoekse kampenlandschap langs akkers en houtwallen en door bossen en natte heide. Het pad kan deels onder water komen, dus neem je laarzen in natte periodes zeker mee. Het startpunt is aan de Hengeloseweg 2 in Ruurlo, dit is bij pannenkoekenboerderij de Heikamp. Je kan daar parkeren en ook na je wandeling even neerstrijken voor een lekkere kop koffie. De hele route is met gele bordjes bewegwijzerd.

Laarzenpad Ruurlo

Belevingspark Cactus Oase

Een uniek stukje woestijn met een bijzondere combinatie van 2500 soorten cactussen en historie in de vorm van een historische boerderij en landbouwwerktuigen. Verder is er een vogeltuin en zijn er wisselende kunstexposities. Het is kortom een onverwachte interessante verzameling bij elkaar.

Cactusoase ruurlo

Je kan je tripje naar Ruurlo bijvoorbeeld ook combineren met een wandelroute van iets meer dan 6 kilometer bij landgoed Zelle. Onderweg naar Ruurlo kom je namelijk bijna langs het startpunt van deze wandeling.


Landgoed Zelle Varssel

Golfen in de Achterhoek

Ben je op zoek naar een mooie golfbaan én een overnachting voor paar dagen golfen in de Achterhoek? In het prachtige landschap van de Achterhoek …
Lees meer